WOW

Loading Events
  • This event has passed.

Familieportret: Vrijheidsmaaltijd 2019!

WHEN: Sunday 5 May 14:00

FAMILIE AMSTERDAM
Op 5 mei vieren we de vrijheid natuurlijk ook bij WOW. Het thema dit jaar is “Familie Amsterdam”. Iedereen die in Amsterdam woont en werkt, draagt wat bij aan Amsterdam. Dit maakt ons één familie. Maar wat voor familie is Amsterdam op dit moment en wat voor familie willen we worden? Welk verleden delen we en welke toekomst zien we met elkaar? Hier willen we graag over in gesprek tijdens de vrijheidsmaaltijd.

Op onze voorplein komt een speciale stamboom gemaakt door Artist in Residence Gauthier Chambry. Op de installatie kunnen we zitten, zien we objecten en foto’s van buurtbewoners. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd worden er foto’s genomen om ze aan de stamboom toe te voegen. Na 5 mei wordt de Kolenkit Stamboom nog een maand lang tentoongesteld in de expositieruimte van WOW en na de tentoonstelling worden de foto’s samengebracht in een speciaal fotoalbum. Dit fotoalbum blijft liggen bij WOW.

PROGRAMMA
We hebben van alles om de kinderen zoet te houden. De kinderen kunnen workshops volgen en worden geschminkt. Één van de workshops is een workshop kleding begrinten, gegeven door Artist in Residence en modeontwerper Eduardo Leòn.

Vanaf 17:00 kunnen we gezamenlijk van een Vrijheidsmaaltijd genieten. Deze heerlijke wereldmaaltijd wordt met veel liefde gekookt en geserveerd door onze statushouders die bij WOW in opleiding zijn. Voor en tijdens de maaltijd vinden er optredens plaats door onder andere Orchestre Partout en Giovanni Cigui Official. Orchestre Partout bestaat uit vluchtelingen die samen muziek uit allerlei delen van de wereld bespelen. Artist in Residence en saxofonist Giovanni Cigui speelt een ontspannend stukje jazz.

Tijdens het diner worden bezoekers op een creatieve manier aangespoord om met elkaar in gesprek te gaan over “Familie Amsterdam”. Kom samen de vrijheid vieren en verhalen uitwisselen met je familie!

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door 4 en 5 mei Amsterdam, Gemeente Amsterdam – Stadsdeel West en WOW.