WOW

DURF!

DURF! is een filmproject gebaseerd op ontmoetingen tussen jongeren en kunstenaars uit WOW met een documentaire als resultaat.

DURF! verbindt kinderen uit Bos en Lommer met kunstenaars van WOW. In een aantal workshops over filmen en vloggen op school komen de kinderen van alles te weten over filmgeschiedenis en montagetechnieken. De workshops sluiten goed aan bij de belevingswereld van de bovenbouwleerlingen. Ze worden zich bewust van de geschiedenis van film (Muybridge, stomme film, ingekleurde film, 3D, YouTube enzovoort), maken zelf een storyboard en leren over filmtechnieken.

Filmmakers Remke Westerhof en Maaike Bosma hebben brede ervaring in het werken met kinderen; zij gaven de afgelopen jaren al tientallen workshops op basisscholen en maken regelmatig documentaires met jongeren.

Als vervolg op de workshops ‘filmen & vloggen’ kan een tweede traject worden gevolgd waarin vijf kinderen worden gekoppeld aan vijf kunstenaars uit WOW. In de tweede fase van dit project ontmoeten de kinderen en kunstenaars elkaar, leren elkaars wereld kennen en hebben het over de rol van kunst en creativiteit in hun leven. Ook over het lef wat je nodig hebt om te creëren en hoe belangrijk het daarbij is om jezelf te zijn.

In het voorjaar van 2017 werd een dergelijk traject samen met kinderen van de Tijl Uilenspiegelschool doorlopen met als resultaat de ontroerende documentaire DURF! die in Podium Mozaïek werd gescreend. Met bijdragen van WOW Artists in Residence Linda Plaude (modeontwerpster), Karim Adduchi (modeontwerper en beeldend kunstenaar), Valentijn Bannier (zanger, gitarist), Marlies van Gangelen (hoboïst) en Junadry Leocaria (danseres) en kids uit Bos en Lommer. (Bekijk het resultaat hier).

Interesse? Wij denken graag met u mee en produceren trajecten op maat. Mail event@wow-amsterdam.nl voor meer informatie.

Foto: Vera Duivenvoorden

by WOW Amsterdam