WOW

Stage Productie

WOW combineert een hostel voor avontuurlijke toeristen met vijftig studio’s voor afgestudeerd toptalent van gerenommeerde kunstopleidingen, een restaurant en urban farm. WOW vormt een platform voor haar Artists in Residence en biedt behalve ruimte ook volop zichtbaarheid en experimenteermogelijkheden. Tevens ondersteunt WOW als springplank bij hun professionalisering en ondernemerschap.

WOW organiseert een dynamische culturele programmering op haar locatie en op andere podia in de stad, onder meer tijdens Amsterdam FashionWeek, op de KunstRAI en tijdens de Museumnacht. Kunstenaars uit WOW vielen in de prijzen bij de Prix de Rome, de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Dutch Design Awards, en modeontwerpers toonden hun werk al op New York Fashion Week.

Functieomschrijving

Als stagiair(e) Productie ondersteun je het Team Programmering van WOW in het realiseren van een groot mode-evenement eind juni, in het kader van een grote stedelijke manifestatie. Hierbij presenteert WOW modetalent op allerlei verschillende manieren op locatie in Bos en Lommer en legt de verbinding met duurzaamheid en nieuwe technologieën. Dit alles in samenwerking met interessante partners zoals Pakhuis de Zwijger, M-ODE en VondelCS.

We zoeken een proactieve, hardwerkende doener die overzicht houdt, eigen verantwoordelijkheid kan nemen en graag wil leren van een ervaren team producers. Vanzelfsprekend vind je het niet erg om hard te werken en zijn praktische taken niet te min voor je. Je bent resultaatgericht en communiceert helder.

Onderdeel van je stage is ook het mee uitrollen van perscampagnes voor onze evenementen, tentoonstellingen, shows en andere leuke activiteiten. Ook beheer je grotendeels onze social mediakanalen en schrijf je mee aan de nieuwsbrief.

Werkzaamheden

 • Je ondersteunt bij de productie van een groot mode-evenement;
 • Je helpt bij het schrijven van persberichten;
 • Je zit bovenop social media, creëert content en coördineert de kanalen onderling;
 • Je bereidt samen met je collega’s de tweewekelijkse nieuwsbrief voor.

Wat vragen we?

 • Je bent enthousiast, neemt verantwoordelijkheid voor je werk en leert graag;
 • Je communiceert helder in het Engels en Nederlands;
 • Je bent breed geïnteresseerd in kunst en cultuur en bent op de hoogte;
 • Je bent bereid om af en toe ’s avonds te werken tijdens evenementen;
 • Je hebt een eigen laptop;
 • Je bent minimaal drie dagen in de week beschikbaar voor een minimale periode van vijf maanden.

Wat bieden we?

 • Een informele en stimulerende werkomgeving in een fantastisch gebouw vol kunstenaars van over de hele wereld en een enthousiast team;
 • Ontwikkelkansen en introductie in het kunstenveld;

 

Wil je bij ons aan de slag? Stuur je motivatie en cv naar Michela Trovato Giancardillo, michela@wow-amsterdam.nl, o.v.v. ‘Stage Productie’. Dit kan t/m 8 april 2018. De stage begint medio april.