WOW

horecatraject succes

In september 2017 zijn de Gemeente Amsterdam, WOW Amsterdam en het ROC van Amsterdam gestart met het WOW Horecatraject. In dit opleidingstraject bouwen 21 statushouders aan een toekomst in de horeca. Een half jaar lang hebben de kandidaten vijf dagen per week van ROCvA-docenten les gehad in het WOW-hostel waar de kandidaten ook stage gelopen hebben. Door de stages in WOW hebben de kandidaten de gelegenheid gehad te onderzoeken of werken als kok of gastheer/vrouw iets voor hen is.

De samenwerking tussen de drie partners is bijzonder goed verlopen en WOW is een thuishaven geworden voor alle partijen.

In een half jaar is de eerste groep zeer hecht geworden en is de beheersing van de Nederlandse taal met sprongen vooruitgegaan. De groep is leergierig en vastberaden en wil een goede toekomst opbouwen in de horeca. Vanaf februari zijn de kandidaten drie of vier dagen bij een werkgever aan de slag en daarmee stopt hun bijstandsuitkering. Alle kandidaten hebben een plek in de horeca gevonden.

Nieuwe Start

Wij zijn blij dat de Gemeente een akkoord heeft gegeven voor de start van een groep van achttien kandidaten in februari, en nu al zien we dat we wederom een goede groep in huis hebben. Toestemming voor een derde traject is al binnen en zal in september van start gaan. Zo blijven we werken aan een mooie toekomst voor de nieuwe Nederlanders!