WOW

AIR News

[English below]

Zeker drie van onze muzikale Artists in Residence zijn midden januari te zien en te horen tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen!

In samenwerking met PlatoMania releaset Koffie (Valentijn Bannier) tijdens Eurosonic Noorderslag een 7″ single met gloednieuwe songs van Gallowstreet, The Mysterons en Torii en natuurlijk van hunzelf! Op vrijdag 13 januari geven ze in de namiddag met deze bands een kleine showcase in Plato Groningen.

Jasper Erkens is als Altrego te zien. De in London opgegroeide zanger/songwriter/producer ging op advies van Adele naar de prestigieuze BRIT School in London (waar Amy Winehouse onder andere op school zat). Hij is de eerste artiest uit continentaal Europa die hier is afgestudeerd. Altrego neemt zijn debuutalbum op met Jim Eliot (o.a. Ellie Goulding, Kylie Minogue) op het platteland in Wales. Het verschijnt in 2017 en is een mix van popsongs met invloeden van electronica en funk.

Ben je meer van de fuzzy garage en noiserock en de luide gitaren, zie dan Bo Meskers met Bartek, ook bij Eurosonic Noorderslag.

Filmliefhebber? Reis dan af naar Rotterdam waar kunstenaar en filmmaker Giovanni Giaretta twee films vertoont tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam.

Of blijf dichterbij huis waar je eind januari bij WOW terecht kan wanneer nieuwe Artist in Residence filmregisseur Karina Daurova een filmavond organiseert. Stay tuned! Meer informatie volgt zsm via onze website en Facebook.

We zijn natuurlijk ook bezig met een serie nieuwe exposities met een aantal kunstenaars die in WOW verblijven. Degenen die het spits gaan afbijten zijn inmiddels bekend: in het vroege voorjaar presenteren wij een duo-expositie van Clément Carat en Xavier Robles de Medina.

Lees meer over onze eigen activiteiten onder Activities.

ENGLISH

No fewer than three of our musical Artists in Residence will perform at Eurosonic Noorderslag in Groningen. Valentijn Bannier of Koffie releases his 7’’ single at the festival in collaboration with PlatoMania, featuring new songs by Gallowstreet, The Mysterons and Torii, and of course their own. Friday 13 January they give a showcase at Plato Groningen.

Another reason to head to Groningen is Jasper Erkens (Altrego). This singer/songwriter/producer grew up in London and took Adele’s advice to attend the prestigious BRIT School, where the likes of Amy Winehouse learned the trade. Jasper is the first graduate from continental Europe. Altrego records an album with Jim Eliot (Ellie Goulding, Kylie Minogue) in the Welsh countryside. The debut will be released in 2017 and is a mix of pop songs influenced by electronic music and funk.

Prefer fuzzy garage, noiserock and loud guitars? See Bo Meskers perform with Bartek. Also at Eurosonic.

Love film? Get tickets for the International Film Festival Rotterdam, where AIR Giovanni Giaretta screens two films.

Or stay closer to home (WOW) for our brand new series of documentary screenings started by new AIR Kristina Daurova. More info soon on website and Facebook.

Meanwhile, we’re working on a new series of exhibitions with WOW AIRs. Early spring Xavier Robles de Medina and Clément Carat will kick off in a dual presentation.

Read more on our own events under Activities.