WOW

KIJK! moves east

Na de succesvolle expositie bij WOW Amsterdam in juni verhuist de tentoonstelling KIJK! #1 met foto’s gemaakt door kinderen uit de Kolenkitbuurt nu naar De Meevaart in Amsterdam-Oost.

(Scroll down for English)


Bij de opening op zaterdag 10 oktober openden de kinderen van de Kolenkit Kids Club samen met begeleiders van het VoorUit Project en WOW artist in residence fotografe Vera Duivenvoorden de tentoonstelling. Daarbij gaven ook Jeroen van Berkel (stadsdeel West), Rebekka Tselms (stadsdeel Oost) en Nynke Coenraads (projectmanager VoorUit) een korte toelichting. Na de officiële opening werd er gezellig nagepraat onder het genot van hapjes gemaakt door buurtbewoners.

De expositie KIJK! is het resultaat van een fotografieworkshop voor kinderen uit de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West. Tenzin, Nada, Noha, Zakaria, Blessing, Doua, Melody en Niek hebben als kleine onderzoeksjournalisten in beeld gebracht wat het thema ‘zorg’ in de Kolenkitbuurt betekent en welke informele zorgnetwerken er bestaan. Dat leverde ontwapende en soms aangrijpende blik in het leven van de kinderen in de Kolenkitbuurt op.

KIJK! is een initiatief van fotografe Vera Duivenvoorden, WOW Amsterdam en VoorUit en werd begeleid door Kyra Bos (student VoorUit Kolenkitbuurt).

Klik hier voor het Facebook album met meer foto’s van de opening.

De tentoonstelling is te zien tot 31 december en is elke dag open van 9.00 to 22.30 uur. Gratis toegang. Locatie: De Meevaart, Balistraat 48a, Amsterdam. 

‘KIJK!’ is an exhibition with photographic accounts around the theme of ‘informal care’, shot by kids exploring their neighbourhood. That’s the concept of KIJK! #1, a joint venture between VoorUit Project and WOW artist in residence Vera Duivenvoorden.

During the course of eight weeks, a small group of kids living in the Kolenkit neighbourhood partook in a photography workshop at WOW. Together, as little investigative reporters, they learned how to take good pictures, ask the right questions and identify what networks exist in the field of caring for one another in their surroundings.

The result was a photo exhibition that opened at WOW on 30 May 2015. Now, the project moves on to gain ground on the other side of Amsterdam. During the opening in De Meevaart on 10 October, the photographers (Tenzin, Nada, Noha, Zakaria, Blessing, Doua, Melody and Niek) talked about their work. Jeroen van Berkel (Amsterdam West) and Rebekka Tselms (Amsterdam East) also spoke and officially opened the exhibition together with Nynke Coenraads (Project Manager VoorUit).

Click here for the Facebook album with more pictures of the opening. 

The exhibition runs until 31 December. Open every day from 9.00am to 10.30pm. Free entry. Location: De Meevaart, Balistraat 48a, Amsterdam.