WOW

Street Art

Press release PERSBERICHT STREET ART at WOW (in Dutch)

Pop Up expo

WOW doet mee aan de Pop Up Week Amsterdam met een spontane expositie in het trappenhuis van WOW. Vijf Amsterdamse street artists zijn gevraagd om werk te maken of te leveren voor de grote muurvlakken in het trappenhuis. Ze laten zich hierbij inspireren door de kleuren van de vloerverdiepingen van het gebouw: rood, geel, blauw en groen; zodoende een knipoog naar het beroemde werk van Barnett Newmann (Who’s afraid of Red, Yellow and Blue, geschilderd tussen 1966 en 1970). WOW organiseert deze spontane expositie in het kader van de Pop Up Week Amsterdam, zie: www.popup-week.com.

Live painting act

Het werk varieert van doeken tot en met houten (schutting)panelen die te zien zullen zijn in het trappenhuis van het voormalige HTS gebouw dat vanaf nu gebruikt zal worden als de Vertical Gallery van WOW. De expositie wordt met een special event geopend door de jongens van Donker Collective, Ottograph, Hero de Janeiro en Pipsqueare was here. Verwacht iets verrassends; speed painting, muziek en bruisende drankjes…

Opening

De expositie opent op vrijdag 26 september om 18.00 uur. Expect the un-expected!

Deelnemers

– Ottograph (Ipainteveryday.com)

– Hero de Janeiro (www.streetart.nl)

– Pipsqueak (pipsqueakwashere.com)

– Donker Collective (www.donkercollective.com)

– Benjamin Benrakad (Ipaintwithlove.nl)