WOW

3Package Deal

Welcome to our new ‘3 Package Deal’ Artists in Residence in WOW!

Wednesday 20 August ’14 The Amsterdam Fund of the Arts, Bureau Broedplaatsen and WOW Amsterdam presented (inter)national top talent in the second round of the ’3 Package Deal’. Welcome to our new Artists in Residence in WOW, a.o.: Bas van Rijnsoever, Fernanda Fernandes, Céline Manz, Nikki Hock, Winde Rienstra and Taocheng Wang!

Further information in Dutch:

Op woensdag 20 augustus presenteerde het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen (BBp) in samenwerking met WOW Amsterdam met succes een nieuwe lichting jonge, (inter)nationale kunstenaars voor de 3Package Deal. Tijdens een goed bezochte middag lichtte de nieuwe selectie kunstenaars hun inspirerende plannen toe voor het komende jaar.

AFK-directeur Clayde Menso en Jaap Schoufour, directeur BBp benadrukten hoe het succes van dit ‘Artist in Residence programma’ schuilt in de inzet en het talent van de deelnemende kunstenaars en in het enthousiasme van de coalities van Amsterdamse kunstinstellingen die de talenten aan zich binden. Ook volgend jaar zal een nieuwe lichting talenten zich presenteren. Clayde Menso: “De 3Package Deal geeft internationale kunstenaars de kans te investeren in hun eigen ontwikkeling. Er is meer dan genoeg talent én enthousiasme om deze mensen verder te brengen en te binden aan deze stad.”

Ook de wethouder Kunst en Cultuur, Kajsa Ollongren en enkele deelnemers van de eerste lichting van de 3Package Deal komen aan het woord. Ollongren ziet de meerwaarde die deze internationale kunstenaars Amsterdam als creatieve hoofdstad kunnen bieden. “Durven te kiezen voor het excelleren van jonge mensen, dat trekt anderen omhoog.” Daria Bukvić, theatermaker binnen de eerste lichting vertelt over wat de regeling in de praktijk betekent: “Het mooie van de 3Package Deal is dat zich een netwerk ontsluit dat voor jou als kunstenaar heel belangrijk is. Het betekent veel in de mate waarin ik ben geprofessionaliseerd en in het werkveld sta. Dat mensen jou zo steunen geeft je echt een boost qua zelfvertrouwen en motivatie.”