WOW

Loading Events
  • This event has passed.

Vrijheidsmaaltijd

Koken, eten en verhalen uitwisselen

WHEN: Friday 5 May 17:00

WOW viert de vrijheid!

Altijd al benieuwd geweest naar die buurman die schuin tegenover je woont of die buurvrouw aan het einde van de straat? Schuif dan op 5 mei aan bij onze Vrijheidsmaaltijd voor de hele Kolenkitbuurt! Samen met de buurtbewoners viert WOW 5 mei de vrijheid tijdens een Vrijheidsmaaltijd op het voorplein. WOW kiest er dit jaar weer voor om een programma te organiseren waarin behalve samen eten juist ook het gesprek met elkaar centraal staat. Daarom willen wij iedereen uit de buurt van harte uitnodigen langs te komen.

De centrale organisatie van 4 en 5 mei verwoordt het als volgt:

“We vieren onze vrijheid, en onze open samenleving. Arm en rijk, man en vrouw, orthodox en liberaal, jong en oud, homo- en heteroseksueel, geboren, getogen of pas net aangekomen: samen delen we de stad. Ieder bevocht zijn eigen vrijheid, maar steeds op de schouders van degene die voorging.”

Bij WOW zullen we zoveel mogelijk mensen uit de Kolenkitbuurt uitnodigen om samen te eten en te praten over vrijheid. Wat betekent dat voor je? Welke vrijheden heb je bevochten of bevecht je nog? Welke voorbeelden van vrijheidsstrijders ken en bewonder je?

Iedereen is welkom om 5 mei langs te komen en te genieten van onze heerlijke halal barbecue, kleurrijke salades en verschillende hapjes verzorgd door WOW en buurtvaders en -moeders. Daarnaast zullen er foto’s te zien zijn die kinderen uit de buurt samen met fotografe en voormalig WOW Artist in Residence Vera Duivenvoorden hebben gemaakt over het thema vrijheid. Sjaan Flikweert (Poetry Circle) zal spoken word ten gehore brengen over wat vrijheid in en voor de Kolenkitbuurt betekent. Kunstenaar Patricia Kaersenhout vertelt over haar werk als cultureel activist en over de rol van vrouwen die hebben gestreden voor gelijkheid en vrijheid.  Je haar project Guess Who’s Coming to Dinner Too?, dat eind juni bij WOW opent.

 

programma

17.00 Aanvang Vrijheidsmaaltijd + Welkom door host: OME OMAR
17:15 Optreden rappers Rachid en Yassin
17:30 Gesprekken aan tafel over Vrijheid
18:00 Patricia Kaersenhout over haar werk als cultuuractivist en het community art project “Guess Who’s Coming to Dinner Too?”
18.15 Opening foto-expositie ‘Vrijheid’ van buurtkinderen
18:30 Optreden zanger Ibrahim Toprak
18.45 Danssolo Junadry Leocaria (artist in residence bij WOW)
19:00 Optreden Rachid en Yassin
20:00 Afsluitend optreden van Sjaan Flikweert (‘spoken word’)

EINDE

doe mee en draag bij

Als bijdrage aan de maaltijd vragen wij geen geld maar willen wij je vragen zelf een voorwerp mee te nemen dat met vrijheid te maken heeft of dat voor jou vrijheid symboliseert. Dit mag vanalles zijn: van je geluksmunt of je foto, tot die ene sjaal die je altijd draagt. aan tafel kan het een handige tool zijn om met elkaar in gesprek te gaan over vrijheid. Uiteraard mag je je object aan het eind van de maaltijd weer mee naar huis nemen. Wil je je aanmelden en/of graag iets bijdragen stuur dan een berichtje naar event@wow-amsterdam.nl.

Voor wie

Speciaal voor buurtbewoners van Bos en Lommer maar natuurlijk ook voor alle andere geïnteresseerden. Aanmelden kan via event@wow-amsterdam.nl. 
Deze Vrijheidsmaaltijd is in samenwerking en met medewerking van Cascoland, Operatie Periscoop en CVD tot stand gekomen, en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam – Stadsdeel West. De tekeningen van de koks zijn van de hand van Jolien van Beek.

Zie ook het event op Facebook.

 

stadsdeel           cascoland      IMG_4105