WOW

Loading Events

Vrijheidsmaaltijd

Koken, eten en verhalen uitwisselen

WHEN: Friday 5 May 17:00

WOW viert de vrijheid!

Altijd al benieuwd geweest naar die buurman die schuin tegenover je woont of die buurvrouw aan het einde van de straat? Schuif dan op 5 mei aan bij onze Vrijheidsmaaltijd voor de hele Kolenkitbuurt! Samen met de buurtbewoners viert WOW 5 mei de vrijheid tijdens een Vrijheidsmaaltijd op het voorplein. WOW kiest er dit jaar weer voor om een programma te organiseren waarin behalve samen eten juist ook het gesprek met elkaar centraal staat. Daarom willen wij iedereen uit de buurt van harte uitnodigen langs te komen.

De centrale organisatie van 4 en 5 mei verwoordt het als volgt:

“We vieren onze vrijheid, en onze open samenleving. Arm en rijk, man en vrouw, orthodox en liberaal, jong en oud, homo- en heteroseksueel, geboren, getogen of pas net aangekomen: samen delen we de stad. Ieder bevocht zijn eigen vrijheid, maar steeds op de schouders van degene die voorging.”

Bij WOW zullen we zoveel mogelijk mensen uit de Kolenkitbuurt uitnodigen om samen te eten en te praten over vrijheid. Wat betekent dat voor je? Welke vrijheden heb je bevochten of bevecht je nog? Welke voorbeelden van vrijheidsstrijders ken en bewonder je?

Iedereen is welkom om 5 mei langs te komen en te genieten van onze heerlijke halal barbecue, kleurrijke salades en verschillende hapjes verzorgd door WOW en buurtvaders en -moeders. Daarnaast zullen er foto’s te zien zijn die kinderen uit de buurt samen met fotografe en voormalig WOW Artist in Residence Vera Duivenvoorden hebben gemaakt over het thema vrijheid. Sjaan Flikweert (Poetry Circle) zal spoken word ten gehore brengen over wat vrijheid in en voor de Kolenkitbuurt betekent. Kunstenaar Patricia Kaersenhout vertelt over haar werk als cultureel activist en over de rol van vrouwen die hebben gestreden voor gelijkheid en vrijheid. Er wordt ook een borduursessie georganiseerd in het kader van haar project Guess Who’s Coming to Dinner Too?, dat eind juni bij WOW opent.

Het programma wordt nog aangevuld met verschillende sprekers en muziekoptredens.

Wil jij graag iets bijdragen of vertellen wat vrijheid voor jou betekent, stuur dan een berichtje naar event@wow-amsterdam.nl.

Zie ook het event op Facebook.