WOW

Loading Events

Onias Landveld and Jeangu Macrooy

Closing event

WHEN: Friday 13 October 20:00

Slotavond met Onias Landveld en Jeangu Macrooy!


Ter afsluiting van de expositie Guess Who’s Coming to Dinner Too? van beeldend kunstenaar en cultureel activist Patricia Kaersenhout, zijn spoken word artist Onias Landveld en singer-songwriter Jeangu Macrooy uitgenodigd om te reflecteren op het werk van Kaersenhout. Zij zal bij aanvang een toelichting geven op haar installatie en een blik op de toekomst van haar werk werpen.

20.00 Inloop
20.30 Toelichting Patricia Kaersenhout op de installatie Guess Who’s Coming to Dinner Too?
20.45 Q&A met Patricia Kaersenhout
21.00 Optreden singer songwriter Jeangu Macrooy
21.30 Optreden spoken word artist Onias Landveld
22.00 Optreden singer songwriter Jeangu Macrooy

Het definitieve programma wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Onias Landveld

Onias Landveld (Paramaribo, 1985) is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Vanaf aug 2017 is hij voor twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg.

Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte hij zijn liefde voor het gesproken woord. In 2015 mocht hij daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft hem nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijft hij met woorden banden smeden. Hij houdt daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (Paramaribo, 1993) is singer songwriter en woont sinds 2014 in Nederland. Na twee jaar studie aan het conservatorium in Paramaribo verhuisde hij in 2014 naar Nederland om in Enschede aan de ArtEZ Popacademie de opleiding songwriter te kunnen volgen. In Nederland ontstond een samenwerking met producer Perquisite, die Jeangu ontmoette op een auditie bij ArtEZ waar Perquisite als gastdocent studenten beoordeelde. In december 2015 werd Macrooy officieel getekend bij Perquisite’s label Unexpected Records. Op 7 april 2016 verscheen Macrooy’s debuut EP ‘Brave Enough’. Zijn eerste single, ‘Gold’, werd goed ontvangen. Op 8 april 2016 werd Macrooy door radiozender 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’. Macrooy’s debuutalbum ‘High On You’, waarvoor hij net als bij zijn EP de samenwerking aanging met Perquisite, verscheen 14 april 2017 en werd lovend ontvangen door de pers.

In de lente van 2017 tourt Macrooy door Nederland met zijn eerste eigen clubtour, die voor het grootste deel uitverkocht is, en in de zomer van 2017 speelt hij met zijn band op verscheidende festivals, zoals North Sea Jazz, Festival Mundial en A Campingflight to Lowlands Paradise, en op 13 oktober in een intieme setting bij WOW.

Aanmelden

Deze avond is gratis toegankelijk. Er is echter beperkt toegang. Wil je zeker van een plek zijn, reserveer dan vooraf via event@wow-amsterdam.nl.

The talks during this night are held in Dutch, although most of Jeangu’s lyrics are in English. 

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy - Gold

Jeangu Macrooy - 'High on you' live at North sea jazz

Jeangu Macrooy - Monster

Onias Landveld - Waarom ben ik bang